LieRa

Liedon Ratsastajat ry. on vuonna 2009 perustettu Suomen Ratsastajainliiton alainen ratsastusseura, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen hevosharrastajia Liedon seudulla. Aloitimme vuonna 2012 yhteistyön Littoisissa sijaitsevan Capri-tallin kanssa, mutta jäseniksemme ovat edelleen tervetulleita kaikki hevosharrastajat. Toiminta-ajatuksemme on tarjota hevosharrastajille monipuolista yhteistä tekemistä tapahtumien, koulutusten sekä harjoitus- ja seuratason ratsastuskilpailujen parissa. Liittyessäsi jäseneksi saat SRL:n kattavien jäsenetujen lisäksi mahdollisuuden osallistua seuran toimintaan kuten kisoihin ja seuran tapahtumiin, sekä mahdollisuuden hakea LieRan valmennustukea.

LieRa-Cup 2023 säännöt ja pistetilanne

LIERA-CUP 2023 SÄÄNNÖT

  • LieRa-Cup on kaikille LieRan jäsenille avoin sarjakilpailu, joka sisältää sekä koulu-, että esteratsastusta. Osallistuaksesi Cup:iin, pitää olla vähintään 1 kouluratsastussuoritus. 
  • LieRa-Cup ratsastetaan vuonna 2023, KO He C ja RE 60 cm tasolla. 
  • LieRa-Cup-pisteitä kerätään yhteensä viidessä (5) eri Liedon ratsastajien järjestämissä koulu- ja esteratsastuskilpailuissa, sekä harjoitus- että seurakilpailuissa. Kilpailukutsuissa on maininta siitä saako kisasta Cup-pisteitä. 
  • Cup-pisteet jaetaan sijoituksen mukaan seuraavasti: 1.=5 p, 2.=4 p, 3.=3 p, 4.=2 p, 5., 6., 7... = 1 p
  • Lopullisessa pistelaskussa otetaan huomioon 3 parasta pistemäärää, joista 1 (vähintään) täytyy olla kouluratsastuksessa. 
Esimerkkejä pisteen laskuun:
  • Osallistuja X osallistuu viiteen osakilpailuun. koulu1 tulos 4 p, este1 tulos 3 p, este2 tulos 5 p, koulu2 tulos 5p, este3 tulos 1 p. Lopputuloksiin lasketaan mukaan koulu1, koulu2 ja este2 tulokset. 
  • Osallistuja Y osallistuu 4 osakilpailuun. Koulu1 tulos 1p, este 1 tulos 5p, este 2 tulos 4 p, este3 tulos 4 p. Lopputuloksiin lasketaan Koulu1, este 1ja este2 tulokset, koska vaatimuksena myös kouluratsastustulos. 
  • Osallistuja Z osallistuu kahteen tai kolmeen osakilpailuun, niin kaikki tulokset lasketaan mukaan. 
  • Kasvata siis mahdollisuuksia osallistumalla mahdollisimman moneen osakilpailuun!)
Cup-kilpailu on ratsastajakohtainen. Tarkoittaa siis sitä että hevonen ei tarvitse olla sama joka osakilpailussa. Mutta yhdessä osakilpailussa ei voi kerätä pisteitä kahdella eri ratsulla, vaan pisteitä keräävä ratsu ilmoitetaan ennen luokan alkua.